Zaštita i kontrola ulaza u objekte za vrijeme pandemije mjerenjem temperature osoba

Kako bismo zaustavili širenje zaraze koronavirusom, postalo je važno uspostaviti bolju provjeru ljudi koji ulaze u zatvorene prostore, poput hotela, banaka, restorana, bolnica i slično. Jedan od ključnih epidemioloških kriterija za detekciju virusa je temperatura osoba, zato je u mnogim zemljama Europe mjerenje temperature na ulazima postalo obavezno.

Upravo je mjerenje temperature, uz dezinfekciju ruku, najvažnija funkcionalnost M-Care aparata odnosno uređaja.

Kojom tehnologijom je moguće beskontaktno mjeriti temperaturu?

1. Beskontaktni IR senzor za mjerenje temperature

Mjerenje temperature osoba putem infracrvenih termoelektričkih senzora je slično digitalnim termometrima. Mjerenje ovom metodom je vrlo precizno, a prema provedenoj studiji*, mjerenje temperature na površini kože zapešća preciznije je od mjerenja temperature na području čela.

M-care koristi najprecizniju metodu mjerenja temperature koristeći IR senzor, a približava izmjerenu vrijednost površine kože zapešća matematičkoj korelaciji koju daje beskontaktni termometar uzimajući u obzir emisivnost površine kože i vanjske utjecaje prema formuli:

𝑇𝑜𝑐 = √( (𝑇𝑜𝑚4 − 𝑇𝑎4) 𝐸𝑝𝑠 4 ) + 𝑇𝑎4

Gdje je Toc – konačna temperatura; Tom – temperatura objekta, Ta – temperatura ambijenta, Eps – emisivnost mjerenog predmeta.

Povišena temperatura se smatra 37.5°C i više. U M-Care sustavima nudi se i opcija tihe signalizacije, mini kamere koja se aktivira te uzima sliku lica kod povišenih temperatura te praćenje podataka kroz web sučelje.

2. Mjerenje temperature termalnom kamerom

Obično su se sigurnosne termalne kamere koristile za detekciju zagrijavanja i požara, pa je preciznost mjerenja +/- 2ºC što za mjerenje temperature osobe nije dovoljno. Kako bi rezultati mjerenja temperature ipak točniji, važno je da kamere imaju termalni senzor visoke rezolucije i da je izvor toplinskog zračenja za usporedbu temperature vrlo precizan što poskupljuje ovu metodu.

Dogovorite sastanak

Pod određenim uvjetima i sukladno dogovorom s prodajom, moguće je dobiti probni uređaj na 7 dana. 

Kontaktirajte nas

Adresa

Toplička cesta 54, 49240 Donja Stubica

Email

sales@m-care.eu

Telefon i GSM

+385 49 286 206, +385 99 2007 219

Call Now Button